ננו אמנות

תאריך פתיחה:
2014

מקור המושג ננו מהמילה היוונית "Nanos" (או בלטינית "Nanus") שפירושה ננס, ננומדע וננוטכנולוגיה הם תחומי מדע העוסקים בייצור והרכבה של אובייקטים קטנטנים שהם בערך 100,000 פעמים קטנים יותר מעובי שערת אדם. ננומדע עוסק בבניית בלוקים של חומר כפלטפורמה ליצירת חומרים חדשים ושימושיהם על ידי התאמת תכונות החומר ברמה אטומית ומולקולארית. ננוטכנולוגיה היא הכוח המניע המרכזי לפיתוח התעשייתי והכלכלי במאה ה-21. מהפכה זו מספקת פתרונות ממשיים לאתגרים המרכזיים של עולמנו ולשיפור איכות חיינו במגוון תחומים: אנרגיה, תקשורת, מחשוב, אלקטרוניקה, בריאות ,חקלאות ,חומרים חדשים, בטחון, בטיחות ואיכות הסביבה.
המרכז לננו-מדע ולננוטכנולוגיה של האוניברסיטה העברית הוא מרכז תוסס של מחקר פורץ גבולות המקדם מצוינות מדעית ומסחורה. פירות המחקר של חברי המרכז מהווים תרומה חשובה להתמודדות עם האתגרים המרכזיים של האנושות בכל תחומי החיים. המרכז הוא אבן פינה באוניברסיטה הנמנית עם האוניברסיטאות הטובות בעולם. חוקרי המרכז והאוניברסיטה ניצבים בחזית המחקר העולמי והישגיהם מהווים מקור לגאווה.
אמנות הננו מציגה נופים הבנויים מאטומים ומולקולות, מבנים שנוצרו כתוצאה מעיבוד של חומרים שונים ברמה מולקולרית ואטומית תוך שימוש בתהליכים כימים ופיסיקליים ובציוד הגדלה מתקדם ביותר.
היצירות שהוצגו בתערוכה נעשו ע"י סטודנטים חברי המרכז לננו-מדע ולננוטכנולוגיה. היצירות המיניאטוריות צולמו באמצעות מיקרוסקופים אלקטרונים ואטומיים, הוגדלו והודפסו על נייר.

התערוכה בשיתוף הרשות לקהילה ונוער והמרכז לננומדע ולננוטכנולוגיה

תודה מיוחדת למיכל מור ומירית אפי