אודות הגלריה הקטנה ע"ש שטרן

הגלריה הקטנה ע"ש מקס ואייריס שטרן נחנכה בשנת 2000 בקמפוס הר הצופים ומשמשת מאז משכן לתערוכות מתחלפות, המחברות בין העולם האקדמי לבין עולם האמנות באמצעי מדיה שונים. הגלריה מעוצבת כחלל באורך כ-24 מטרים ובעלת דפנות זכוכית בזוויות קהות. רוחבה הממוצע הוא 4 מטרים, וגבוהה 3 מטרים. הגלריה ממוקמת במעבר הכלל-קמפוסי בהר הצופים, בדרך שבין הספרייה המרכזית לבין בית מאירסדורף.
משנת 2011 אירחה הגלריה תערוכות דו-שנתיות בעקבות מחקרים מחדשים פרי עיסוקם של חוגי האוניברסיטה ולליווי כנסים אקדמיים שונים. בין התערוכות נמנות אני-מה שעסקה בקשר שבין ישראל ליפן; קוריאה סטייל אשר הוצגה לרגל כנס תעשיות תרבות קוריאניות במזרח התיכון; מועד אוהל שהוקמה בעקבות מחאת האוהלים בקיץ 2011, ותערוכתו של ראובן זהבי, חממת פיקסלים, שהציגה את הקשר בין אמנות למדע. הגלריה מציגה מגוון תכנים בסגנונות אמנותיים כדוגמת אמנות וידאו, הדפסים, תצלומים, רישומים ועוד.
מאז שנת 2014 מארחת הגלריה תערוכות שנתיות המוקדשות לאוספי האוניברסיטה. זן נדיר הוקדשה לאוסף היצירות של ציירת הפרחים ברכה אביגד-לוי שנתרמו לגן הבוטני האוניברסיטאי בהר הצופים, המשמר אוסף ארץ-ישראלי של צמחים ופרחים. התערוכה חלונות הבית הזה ושעריו יהיו אפוא פתוחים מציגה תצלומים ומסמכים היסטוריים מאוספי ארכיונים בארץ, המתארים את חגיגות פתיחת האוניברסיטה בשנת 1925.

למידע נוסף על תערוכות העבר היכנסו לארכיון התערוכות.

מקס ואייריס שטרן

בשנת 2003 נקראה הגלריה על שמם של מקס ואייריס שטרן ז"ל. מקס שטרן נולד בדיסלדורף בשנת 1903 ונחשף לאמנות כבר מגיל צעיר. אביו, שהיה חוקר אמנות וגם סוחר אמנות הקים את גלריית שטרן בדיסלדורף. מקס הלך בדרכי אביו ולמד תולדות האמנות בגרמניה, בצרפת ובאוסטריה.
בשנת 1937 עזב מקס את גרמניה ונסע לאנגליה, שם הצטרף לאחותו היידי, שהייתה שותפה לייסוד הגלריות של ווסט. בשנת 1942 הגיע לקנדה. בתום מלחמת העולם השניה, כינס חלק מאוסף המשפחה מגלריית ווסט בלונדון, ובמרוצת הזמן, גם ציורים רבים, שהוחרמו מידי הגלריה המשפחתית בדיסלדורף.
בשנת 1946 נישא מקס שטרן לאייריס ווסטרברג ושנה לאחר מכן, ב-1947, היו בני הזוג לבעליה של גלריית דומיניון שבמונטריאול. שטרן היה סוחר מצליח שתמך בלימודי תולדות האמנות וסייע לאוצרי מוזיאונים. בני הזוג שטרן נמנו עם תומכי האמנות הבולטים בקנדה, שם תרמו יצירות מאוספם הפרטי למוזיאונים ברחבי המדינה ובהם מוזיאון מונטריאול, אוניברסיטת קונקורדיה, הגלריה הלאומית וגלרית אדמנטון לאמנות.

הגלריה פתוחה בימים א'-ה' משעה 8:30 ועד 20:30.

ליצירת קשר

לתערוכה הנוחכית: חלונות הבית הזה ושעריו יהיו אפוא פתוחים